Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

14 Μάιος 2019
Κατηγορία Εσωτερικού

 

ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

15-17/06/2019

Στη τιμή περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δύο(2) διανυκτερεύσεις στα Λαγκάδια Αρκαδίας στο ξενοδοχείο «ΜΑΝΙΑΤΗΣ»
  • Ημιδιατροφή(στις 15/06/19-δείπνο, στις 16/06/19-πρωινό & δείπνο, στις 17/06/19-πρωινό)
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις.
  • Αρχηγός-Συνοδός.
  • Ασφάλεια Αστικής-Επαγγελματικής Ευθύνης.

Αναχωρήσεις

calendar

 

[15/06/2019]

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ
15-17/06/2019

1η ημέρα: Σάββατο 15/06/2019-Λάρισα-Κάψια-Βυτίνα-Λαγκάδια
Αναχώρηση ώρα 07:00 από το ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ(Ολύμπου & Γεωργιάδου), με ενδιάμεσες στάσεις(στη Λαμία για καφέ και στον Ισθμό Κορίνθου για φαγητό), φθάνουμε στο χωριό Κάψια, όπου θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Κάψιας, το οποίο κατατάσσεται στα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας και συγκαταλέγεται στα 100 κατάλληλα για αξιοποίηση σπήλαια του ελληνικού χώρου(από τα 7500 συνολικά). Πολλοί το ονομάζουν και θαύμα στα έγκατα της γης!! Έπειτα αναχωρούμε για τη Βυτίνα, η οποία απλώνεται νωχελικά μέσα στο Μαίναλο σε υψόμετρο 1033μ, το λαμπερό πετράδι του Μαινάλου, πασίγνωστος ορεινός τόπος διακοπών. Θα θαυμάσουμε τα πετρόκτιστα αρχοντικά της, τα γραφικά στενά της, τη ζωντανή της πλατεία, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Μετά αναχωρούμε για τα Λαγκάδια, το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας «MANIATIS», δείπνο, ελεύθεροι, διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κυριακή 16/06/2019-Λαγκάδια-Δημητσάνα-Στεμνίτσα-Λιμποβίσι-Λαγκάδια
Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για την ιστορική Δημητσάνα, παραδοσιακός οικισμός, με μοναδική αρχιτεκτονική, χτισμένη πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, θα επισκεφθούμε το μουσείο υδροκίνησης και την βιβλιοθήκη. Επόμενη στάση, η όμορφη Στεμνίτσα, κηρυγμένη ως ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1985, με πέτρινα αρχοντικά και γραφικά καλντερίμια, με μακρόχρονη παράδοση στη τέχνη των μετάλλων. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε ένα από τα όμορφα χωριά της Αρκαδίας και συνεχίζουμε για το Λιμποβίσι , στην καρδιά του ελατοσκέπαστου Μαίναλου, το χωριό των Κολοκοτρωναίων, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι του θρυλικού Γέρου του Μοριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το απόγευμα αναχωρούμε για τα Λαγκάδια, ξεκούραση, το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο, ελεύθεροι. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Δευτέρα 17/06/2019-Λαγκάδια-Καρύταινα-Βάστα-Λάρισα
Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για την γραφική Καρύταινα, γεμάτη πετρόχτιστα κεραμοσκεπή αρχοντικά, λιθόστρωτα καλντερίμια και βυζαντινές εκκλησίες. Συνεχίζουμε για την Βάστα Αρκαδίας, αφού πρώτα δούμε τη Μεγαλόπολη και το αρχαίο θέατρο της. Στη Βάστα Αρκαδίας, θα δούμε το εκπληκτικό φαινόμενο στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας με τα 17 δέντρα στη σκεπή της. Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, ένα μικρό εκκλησάκι που τα αγκαλιάζουν 17 δένδρα, παραμονή για φαγητό και το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφή μας, με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε το βράδυ στη Λάρισα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

 

Τιμή: 160,00€ το άτομο με ημιδιατροφή.

 

 

 

Στην καρδιά του Μοριά, κρυμμένα ανάμεσα στις βουνοπλαγιές, στα έλατα, τα πλατάνια και τις καστανιές, βρίσκονται τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, μοναδικά, ιστορικά και αγέρωχα μέσα στον χρόνο. Ατελείωτα δάση, παραδοσιακοί οικισμοί αλλά κι ένα κομμάτι στεριάς που βρέχεται από την θάλασσα συνθέτουν το σκηνικό της πανέμορφης αυτής περιοχής της Ελλάδας.
Μια περιοχή με πλούσια ιστορία μέσα από τις εποχές, γνήσιους ανθρώπους και αυθεντικές τεχνικές στην αρχιτεκτονική, στην μαγειρική. Πέτρινα σπίτια και ωραίες εκκλησίες και μοναστήρια που λειτουργούσαν ως κρυφά σχολειά κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας κοσμούν την πανέμορφη Βυτίνα, , βυζαντινές εκκλησίες, το λαογραφικό μουσείο και οι Πηγές των Αθανάτων όπου λουζόταν ο Δίας την Στεμνίτσα.
Πέτρινα αρχοντικά και η βυζαντινή εκκλησία των Ταξιαρχών στολίζουν το χωριό των χτιστάδων, τα Λαγκάδια, η υπέροχη θέα, τα παραδοσιακά σπίτια, οι βυζαντινές τοιχογραφίες, οι βρύσες και οι μπαρουτόμυλοι την Δημητσάνα. Όσο για το Τολέδο της Ελλάδας, την παραδοσιακή και υπέροχη Καρύταινα, πρόκειται για ένα παραδοσιακό, διατηρητέο οικισμό με πέτρινα αρχοντικά, ένα επιβλητικό κάστρο και μια γραφική γέφυρα στον Αλφειό. Η μορφολογία και το κλίμα των χωριών αυτών έχουν αναγκάσει τους ντόπιους από τα παλαιότερα χρόνια να είναι όσο το δυνατόν αυτάρκεις με τα τρόφιμά τους και τα είδη που παράγουν. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα τα παλαιότερα χρόνια και οι δυσκολίες πρόσβασης από άλλες περιοχές, ανάγκασε τα χωριά αυτά να δημιουργήσουν την δική τους γαστρονομία, ανάλογα με τα προϊόντα τους. Τα καρύδια που παράγονται εδώ χρησιμοποιούνται σε διάφορες συνταγές που αφορούν είτε γλυκά είτε διάφορους μεζέδες. Μοναδική είναι η σκορδαλιά που προσφέρεται στην Βυτίνα και είναι φτιασμένη από καρύδι. Επίσης μοναδικά είναι και τα γλυκά ταψιού με χειροποίητο φύλλο που ετοιμάζουν οι γυναίκες της Στεμνίτσας, το μέλι και τα βότανα.
Η αρκετά ανεπτυγμένη κτηνοτροφία της περιοχής έχει οδηγήσει στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, κυρίως τυριού και γιαουρτιού καθώς και παραδοσιακών ζυμαρικών που αξίζει κανείς να προμηθευτεί ιδιαίτερα από τα Λαγκάδια. Σε όλη την Αρκαδία δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να δοκιμάσει από τις παραδοσιακές πίττες και το στιφάδο με αρνί. Ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της περιοχής είναι το κρασί της.

 

Διαβάστηκε 131 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μάιος 2019 18:47
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤΗΝΟΣ

Titanas Travel

Η εμπειρία, η τεχνογνωσία, ο επαγγελματισμός και η συνέπεια όλου του προσωπικού του Τουριστικού Γραφείου του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Λάρισας Α.Ε., εξασφαλίζουν την άρτια οργάνωση και εκτέλεση μιας εκδρομής, καθώς επίσης και την σιγουριά στους πελάτες για το τελικό αποτέλεσμα.

Συνδεθείτε μαζί μας

  

Εγγραφή στο Newsletter


Διαβάστε εδώ την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

E-mail (*)

Invalid email address.
Συγκατάθεση για προσωπικά δεδομένα (*)

Invalid Input
Πληκτρολογήστε τα γράμματα (*)
Πληκτρολογήστε τα γράμματα   Ανανέωση
Invalid Inputlogo titanas2

Πατρόκλου 19

Τ.Κ. 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410537760

Φαξ: 2410538501

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

JoomShaper