Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΗΝΟΣ

04 Αύγουστος 2018
Κατηγορία Εσωτερικού

 

 ΤΗΝΟΣ

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στη τιμή περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δύο(2) διανυκτερεύσεις με  πρωινό 
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Τήνος-Ραφήνα
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις.
  • Αρχηγός-Συνοδός.
  • Ασφάλεια Αστικής-Επαγγελματικής Ευθύνης.

Αναχωρήσεις

calendar

 

[Κάθε Παρασκευή]

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΤΗΝΟ
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Το νησί της Παναγίας. Το νησί του Αιόλου. Το νησί της πίστης. Το νησί της τέχνης. Το χειροποίητο νησί. Το νησί των θαυμάτων. Το νησί με τις παρθένες παραλίες. Το νησί με τα χωριά που σε ταξιδεύουν στο χρόνο. Το κρυμμένο μυστικό των Κυκλάδων... Οι απαντήσεις στο γιατί να επιλέξει κάποιος την Τήνο είναι πολλές και όλες αποτελούν κομμάτια της αλήθειας. Η αλήθεια, όμως, θα πρέπει μάλλον να αναζητηθεί στο εσωτερικό χαμόγελο την ώρα που το καράβι προσεγγίζει το λιμάνι και η μπουκαπόρτα ανοίγει για να αποκαλύψει μια εικόνα, που γεννάει διαφορετικούς συνειρμούς στον καθένα και του θυμίζει τα δικά του μυστικά. Ο ερωτευμένος δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί είναι ερωτευμένος. Μια απροσδιόριστη μυστική ενέργεια, μια αδιευκρίνιστη έλξη τον κρατάει δεμένο μαζί της.
1η ημέρα – 2η ημέρα: Παρασκευή - Σάββατο
Ώρα 24:00 αναχώρηση από τον Υπεραστικό Σταθμό του ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ(Ολύμπου & Γεωργιάδου) για το λιμάνι της Ραφήνας με μία στάση στη Λαμία στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Άφιξη στις 06:00 και στις 07:30 αναχώρηση από Ραφήνα για Τήνο με το πλοίο «FAST FERRIES». Άφιξη στη Τήνο στις 11:30. Μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, στη συνέχεια ξεκούραση. Το απόγευμα στις 16:30 αναχώρηση από το ξενοδοχείο «ΔΕΛΦΙΝΙΑ» με το λεωφορείο για την Αγία Πελαγία και τον γύρο του νησιού (προσφορά του γραφείου μας). Συνέχεια ελεύθεροι στην όμορφη Τήνο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Kυριακή
Πρωινό και ελεύθερη ημέρα. Σας προτείνουμε εκδρομή στη Μύκονο, η οποία είναι προαιρετική(20€ το άτομο).Θα αναχωρήσουμε 11:30 από Τήνο με το πλοίο EKATERINI και θα φθάσουμε στις 12:05 στη Μύκονο, στο νέο λιμάνι της ,τον Τούρλο. Θα περιηγηθούμε στα στενά σοκάκια της, θα θαυμάσουμε τους ανεμόμυλους που ορθώνονται περήφανα πάνω από τη θάλασσα. Θα πάμε στη γραφικότερη γωνιά του νησιού, τη Μικρή Βενετία, μια συνοικία με τις κατοικίες μέσα στη θάλασσα. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία Παραπορτιανή, η οποία είναι ένα σύμπλεγμα πέντε εκκλησιών. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, βόλτα και στις 17:00 θα πάμε στο λιμάνι, όπου στις 17:30 θα αναχωρήσουμε με το πλοίο SUPERFERRY για την επιστροφή μας στη Τήνο. Έπειτα θα είστε ελεύθεροι στην όμορφη Τήνο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Δευτέρα
Πρωινό και στις 11:00 φορτώνουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο, ελεύθεροι έως τις 13:30 όπου επιβιβαζόμαστε και πάμε στο λιμάνι και στις 14:00 θα αναχωρήσουμε με το πλοίο «FAST FERRIES» για τη Ραφήνα. Άφιξη στη Ραφήνα στις 18:00 και στη συνέχεια θα πάμε στη Νέα Μάκρη, όπου θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή του Ευαγγελισμού(Αγίου Εφραίμ), η οποία είναι από τα παλαιότερα μοναστήρια της Αττικής(από τον 10ο αιώνα). Μετά θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας, με μια στάση στη Λαμία, θα φθάσουμε στη Λάρισα κατά τις 00:00 γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Τιμή: 150,00€ το άτομo με πρωινό στα ξενοδοχεία «ΔΕΛΦΙΝΙΑ/ ΘΑΛΕΙΑ»
Τιμή: 160,00€ το άτομο με πρωινό στα ξενοδοχεία FAVIE SUZANNE/ AEOLOS BAY

Ο ιερός ναός της Παναγίας της Τήνου, γνωστός επίσης και ως Παναγία Ευαγγελίστρια, συνιστά έναν από τους σημαντικότερους τόπους ιερού προσκυνήματος στη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εύρεση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας που φυλάσσεται στον ναό συνέπεσε χρονικά με την εγκαθίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η Ιερή Εικόνα συνδέθηκε με συγκλονιστικές αναφορές για πολυάριθμα θαύματα που λάμβαναν χώρα. Έτσι, η θαυματουργή αυτή εικόνα αποτέλεσε ένδειξη της λυτρωτικής παρέμβασης της Θεοτόκου και επιβεβαίωση της ύπαρξής της επί της Γης.
Η εικόνα
Ο ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Τήνο είναι αφιερωμένος στην ιερή εικόνα που ανακαλύφθηκε εκεί στα 1823. Σύμφωνα με την παράδοση, η Αδελφή Πελαγία, μια νεαρή μοναχή από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου είδε ένα όραμα: η Παναγία εμφανίστηκε μπροστά της και της ζήτησε να βρει και να φέρει στο φως μια θαυματουργή εικόνα που επί χρόνια βρισκόταν θαμμένη στη γη. Ο σχετικός θρύλος αναφέρει ότι μόλις η εικόνα αντίκρισε το φως του ήλιου, ένα γυάλινο κάλυμμα δημιουργήθηκε για να την προστατέψει. Οι άνδρες που ξέθαψαν την εικόνα κατάφεραν να το σπάσουν και όσοι την άγγιξαν θεραπεύτηκαν.
Μεταξύ των πρώτων επισκεπτών που κατέφθασαν στο νησί για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα ήταν και οι ήρωες του 1821, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ανδρέας Μιαούλης και Ιωάννης Μακρυγιάννης.
Στην εικόνα, η Παναγία απεικονίζεται σε στάση προσευχής προφέροντας τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο που βρίσκεται μπροστά της. Απέναντί της βλέπουμε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο, σύμβολο της αγνότητας, ενώ το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού κατεβαίνει από τον ουρανό.
Η τεχνοτροπία της Ιερής Εικόνας θεωρείται παλαιότερη της βυζαντινής περιόδου και ανάγεται στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Οι μελέτες που σχετίστηκαν με την προέλευσή της οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Μεγαλόχαρη της Τήνου είναι έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά. Στις μέρες μας, η Ιερή Εικόνα είναι καλυμμένη με χρυσό και πολύτιμες πέτρες, τα οποία αποτελούν αφιερώματα των πιστών και έκφραση της βαθιάς πίστης και ευγνωμοσύνης τους προς Εκείνη.
Η Παναγίας της Τήνου γιορτάζει τέσσερις φορές τον χρόνο: στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα εύρεσης της θαυματουργής εικόνας∙ στις 25 Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου∙ στις 23 Ιουλίου, ημέρα οράματος της Αγίας Πελαγίας και στις 15 Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου.

 

Διαβάστηκε 194 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Αύγουστος 2018 09:35
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤΗΝΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ »

Titanas Travel

Η εμπειρία, η τεχνογνωσία, ο επαγγελματισμός και η συνέπεια όλου του προσωπικού του Τουριστικού Γραφείου του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Λάρισας Α.Ε., εξασφαλίζουν την άρτια οργάνωση και εκτέλεση μιας εκδρομής, καθώς επίσης και την σιγουριά στους πελάτες για το τελικό αποτέλεσμα.

Συνδεθείτε μαζί μας

  

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε στο newsletter του τουριστικού γραφείου και μάθετε πρώτοι τα ταξίδια που προγραμματίζονται.

logo titanas2

Πατρόκλου 19

Τ.Κ. 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410537760

Φαξ: 2410538501

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

JoomShaper